За първи път жените в Саудитска Арабия бяха допуснати до футболен мач

 actualno.com
За първи път жените в Саудитска Арабия бяха допуснати до футболен мач

В петък жените почитателки на футбола наблюдаваха любимия си спорт на живо от стадиона в саудитския град Джида, превръщайки се в първите представители на нежния пол, получили това право. В Twitter местният вестник "Оказ" дори публикува снимки на фенките, носещи зелени и бели шалове в подкрепа на своя любим отбор. Двата тийма пък пуснаха специално намаление на тениски за жените поддръжници, присъстващи на петъчната им игра.

Около 10 000 места бяха отредени за жените и целите семейства в "Крал Абдула Спорт Сити" в Джеда за местния мач между "Ал Ахли" и "Ал Батен" - един от трите двубоя, за които саудитски власти дадоха позволение на жените да присъстват този месец. Другите два са насрочени за събота в столицата Рияд и за 18 януари в Дамам, предаде БГНЕС.

Саудитска Арабия: курс към рискована промяна

Саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман иска в бързи темпове да реформира страната. Но неговият рискован и все по-авторитарен ...

Прочети повече

През октомври Саудитската държавната агенция по спорта обяви, че три стадиона, които досега са били само за мъже, ще бъдат подготвени да посрещнат цели семейства. За целта бяха изградени и специални места за сядане и влизане.

Вярва се, че могъщият принц Мохамед бин Салман е застанал зад идеята, тъй като се стреми да отвори страната си и да промени облика й.


Ключови думи : жените

Виж оригиналната статия в actualno.com