Жените в САЩ може да контролират три пъти повече пари след десетилетие

 investor.bg

Снимка: Bloomberg L.P.

Американските жени в момента контролират общо 10 трлн. долара собствени активи – количество, което ще се утрои в рамките на десетилетие.

Промяната се дължи основно на това, че много жени от т. нар. поколение на бейби бумърите (хората над 60 г.) ще наследят средства на починали си съпрузи, а по-младите жени стават все по-добре финансово образовани. Това показва проучване на консултантската компания McKinsey & Co. сред 10 000 инвеститори, почти 3000 от които са жени, съобщава Bloomberg.

„Безпрецедентно количество активи ще премине в ръцете на американските жени през следващите три до пет години, представлявайки възможност за 30  трлн. долара до края на десетилетието“, се казва в доклада. В момента мъжете в САЩ контролират близо 70% от общите активи, посочва консултантската фирма. „След години в ролята на втора цигулка жените ще заемат централна роля“, посочват още в заключенията.

Тези заключения ще имат отражение върху сектора на управление на благосъстоянието, където жените представляват едва 15% от финансовите съветници. От McKinsey посочват, че индустрията трябва да може да адресира нуждите на своите клиентки също както това са успели да направят автомобилната и жилищната индустрии.

По статията работи: Елена Илиева ..


Ключови думи : активи, жени, жените, контролират

Виж оригиналната статия в investor.bgпоследни новини

Китайска компания съди Apple за патентни нарушения

3 август 2020 23:58:00 investor.bg

Снимка: Mark Kauzlarich/Bloomberg Китайската компания за изкуствен интелект Shanghai Zhizhen Intelligent Network Technology, известна още като Xiao-i, заведе дело срещу Apple, обвинявайки технологичния гигант,...